ERZURUM / KARAYAZI - Karayazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

pansiyon kuralları

PANSİYONDA KALAN ÖĞRENCİLERİMİZİN PANSİYONLA İLGİLİ OLARAK UYMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUKLARI HUSUSLAR

1.      Pansiyon vakit çizelgesine kesinlikle uyulacaktır,

2.      Yataklar düzeltilmiş vaziyette bulundurulacaktır,

3.      Etütlerde her ne şekilde olursa olsun müzik çalınmayacak, yatak kıyafetiyle bulunulmayacak, yoklamalarda hazır bulunulacaktır,

4.      Etüt suresince her öğrenci kendi etüt salonunda bulunacaktır,

5.      Bıçak, çatal, kaşık, bardak, tabak gibi yemekhane demirbaş eşyaları yemekhane dışına çıkarılmayacaktır.

6.      Yemekhanede verilen yemek ve meyveler pansiyon odalarına çıkarılmayacaktır. (Revirdeki öğrenciler hariç)

7.      Okulun elektrik düzeniyle (tamir maksadıyla da olsa priz, sigorta vs.) oynanmayacak, zaruret halinde sorumlu ve görevlilere anında bilgi verecektir,

8.      Özellikle odalarda ısıtıcı, ocak, teyp, vs. gibi elektrikli araçla kullanılmayacaktır, (Belirlenenler anında toplanacaktır.)

9.      Çöpler veya atık maddeler yerlere ve bilhassa pencerelerden dışarıya atılmayacaktır,

10.  Pansiyonda; valiz ve dolapların içinde yiyecek-içecek, bulundurulmayacaktır,

11.  Pansiyonda;  valiz ve dolapların içinde yasak yayın, sigara, içki gibi şeyler bulundurulmayacaktır, (tespiti halinde pansiyonla ilişiği kesilir.)

12.  Odada geçirilen zaman dışında herkesin ulaşabileceği yerlerde cep telefonu, değerli eşya gibi malzemeler bulundurulmayacaktır, (kaybı durumunda sorumluluk tamamen öğrencidedir.)

13.  Cep telefonlar ders ve etütlerde bulundurulmayacaktır, (Cep telefonları akşam etüt saatleri başlangıcında kapatılarak yatakhanede bırakılacak olup yat saatinden sonra da kapatılacaktır.)

14.  Okulun elektrik ve su sarfiyatının önlenmesi için anahtar ve musluklar kullanılmadığı durumlarda kapalı tutulacak, tuvalet, banyo ve lavabolar temiz ve düzenli kullanılacaktır,

15.  Okul binası ve tamamlayıcı kısımlardaki eşyalar özenle kullanılacaktır, (kasıt, ihmal ve kusur nedeniyle verilen zararlar ayrıca tazmin ettirilir.)

16.  Ders saatlerinde (öğle arası da dâhil) pansiyon kapalı olduğundan bu saatler içerisinde herhangi bir şey almak için pansiyona izinsiz girilmeyecektir,

17.  Pansiyon yatakhane kısmına ziyaretçi çıkarılmayacak, veli veya ziyaretçilerle okul girişinde, kantinde veya okul idaresinin tespit edeceği yerlerde görüşülecektir, (Aksine hareket edenler, yanında veli veya ziyaretçisi olduğu halde pansiyon içinde görülen öğrenciler sorumlu tutulacaktır.)

18.  İdari personele ve büyüklerine ve arkadaşlarına karşı saygılı olunacak ve işlerinde yardımcı olunacaktır,

19.  Öğrenciler vakit çizelgesinde belirtilen saatlerde yemekhanede bulunmak zorundadırlar,

20.  Öğrenciler okulda asılı yangın ve sivil savunma talimatını okumak ve gerektiğinde uygulamakla görevlidirler,

21.  Öğrenciler yarıyıl ve uzun süreli tatillerde pansiyon odasını temiz ve düzenli bir şekilde bırakacaktır,

22.  Pansiyonla ilgili hizmetler Okul idaresince tespit olunan iç yönerge hükümlerine göre yürütülür.

23.Pansiyonla ilgili mevzuat hükümlerini bilmek ve uymak.

Kurallar sizin başarı ve huzurunuz içindir. Uymadığınız takdirde gerekli yaptırımlar ve disiplin işlemleri uygulanacaktır.

Kevser TAŞER TUTKUN

Okul Müdürü

NOT: Orta öğretim kurumları yönetmeliğinin disiplinle ilgili hükümleri saklıdır.

Yayın: 14.06.2019 - Güncelleme: 14.06.2019 11:55 - Görüntülenme: 535